3 retete delicioase pentru flexitarieni, vegetarieni si vegani, pregatite de Chef Liviu Preda impreuna cu Chef Robert Voicu
Chef Liviu Preda a acceptat invitatia lansata de Unilever Food Solutions si a gatit impreuna cu Chef Robert Voicu 3 retete cu noile produse The Vegetarian Butcher. Alaturi de cei doi chefi, a fost prezenta si Mihaela Caraulasu, marketeer vegan pasionat de nutritie.
THE VEGETARIAN BUTCHER este nou in Romania si iti ofera o gama diversa de alternative la carne pe baza de plante, pentru mancaruri gustoase, indragite de iubitorii de carne, dar si de vegetarieni și vegani. Acum poti sa gatesti preparate delicioase intr-o maniera autentica, cu ajutorul unei game variate, de la burgeri vegetarieni si paste bologneze vegetariene, pana la lasagna si fileuri vegane. Esti pasionat de carne, dar vrei sa experimentezi produse vegetariene? Alatura-te REVOLUTIEI alimentare The Vegetarian Butcher. Experimenteaza noua "carne"! Descopera toate produsele The Vegetarian Butcher si cat de usor pot fi integrate in meniul locatiei tale, aici.
Cei doi chefi au prezentat 3 retete vegane: Salata de primavara cu microplante si NoChicken Nuggets, Burger vegan cu dip mayo cu avocado & chilli, garnitura cartofi dulci asezonati cu rozmarin, boia dulce afumata si cimbru si Wok de legume si NoChicken Chunks in sos sambal manis si au raspuns la intrebari, au povestit despre cum a luat nastere The Vegetarian Butcher, cum se gatesc produsele pe baza de plante din aceasta gama, oferind idei si sfaturi pentru folosirea lor in diverse preparate.
Chef Liviu Preda a ales bucataria ca domeniu de activitate pentru libertatea artistica, fiind convins ca o creatie este frumoasa atata timp cat este apreciata, iar cel mai potrivit critic este cel care plateste si, daca plateste de mai multe ori acelasi produs, din critic se transforma in prieten.
Dupa terminarea studiilor, lucreaza pe vase de croaziera si, apoi, pe uscat in America. A urmat cursurile mai multor scoli de specialitate si a facut nenumarate specializari in bucataria mediteraneana, asiatica, maghiara, greaca si frantuzeasca. Castigator al mai multor concursuri in domeniu culinar, Chef Liviu Preda este de parere ca teoria este foarte importanta pentru notiunile de baza, dar ca si practica este la fel de importanta pentru increderea in sine.
Inca din primele minute, Chef Liviu Preda marturiseste entuziasmat: “Gustul se joaca cu mintea noastra, pentru ca in momentul in care punem in gura nugget-ii acestia care sunt din soia, avem impresia ca mancam, ca textura, o carne de pui, dar totusi ne luam o proteina vegetala si cred ca toata gama aceasta se adreseaza celor care sunt foarte atenti cu greutatea corporala, care sunt foarte atenti la cum se simt ei in pielea lor si celor care vor sa aiba o alternativa pentru a nu consuma foarte multa carne.”
Preparatele le-a degustat si Mihaela, care a spus, incantata, ca a gasit ceea ce cauta demult: “Ca aspect este wow, iar gustul este foarte bun si echilibrat. Crocant, are textura si chiar imita bine puiul.”
Mihaela Caraulasu cocheteaza cu vegetarianismul inca din 2016 si povesteste care au fost provocarile in acesti ani, de cand a ales sa urmeze un stil de viata bazat pe o alimentatie fara carne. Treptat, a reusit sa renunte la fructele de mare, peste si chiar lactate, devenind astfel, in cele din urma, vegana. Apreciaza bucatarii care sunt dispusi sa adopte alternative pentru preparatele pe baza de carne si sa creeze retete atat pentru vegani sau vegetarieni, dar si pentru persoanele care isi doresc sa incerce ceva nou. Urmareste sesiunea video si afla cat de greu i-a fost sa gaseasca alternative gustoase, diversificate si sanatoase in meniurile restaurantelor.
Chef Liviu Preda: “Mihaela mananca vegetarian de multi ani si este un exemplu demn de urmat ca o alternativa. Nu toata lumea trebuie sa devina vegetariana sau vegana, dar hai sa ne exploram variantele sau optiunile pe care le avem.” Alternativele vegetariene la carne au un gust autentic care se confunda cu originalul, motiv pentru care produsele The Vegetarian Butcher sunt indragite si de flexitarieni.
Prima reteta contine NoChicken Nuggets, crocante, delicioase cu un gust irezistibil, gata de adaugat in preparatele tale. Chef Liviu Preda este de parere ca: “ NoChicken Nuggets poate fi o gustare foarte usoara alaturi de o salata, pentru o doamna, domnisoara sau un copil. Astfel punem in valoare legumele, dar, in acelasi timp, vrem sa avem si ceva proteina. Trebuie sa ne miscam, sa avem energie si pentru asta avem nevoie de proteine. E foarte simplu.”
A doua reteta, Wok de legume si NoChicken Chunks in sos sambal manis, este o reteta asiatica, fiind varianta potrivita atunci cand vrei sa gatesti ceva rapid si gustos, care sa puna in evidenta produsul The Vegetarian Butcher. Fiind deja semipreparate, NoChicken Chunks sunt gata in doar 3-5 minute, arata foarte bine si au o fragezime surprinzatoare. Consumul de timp si energie alocate sunt minime, iar rezultatul final este uimitor.
Chef Liviu Preda: “Versatilitatea produselor este foarte mare. Putem sa le folosim si in paste si cu legume sau orez. Mie mi se pare cea mai buna varianta pentru acest produs. Sa mergem intr-o zona asiatica, pentru ca fiind din soia absoarbe foarte bine orice gust, orice aroma cu care vom veni si vom imbogati farfuria noastra.”
Cea de-a treia reteta, Burger vegan cu dip mayo avocado & chili, garnitura cartofi dulci asezonati cu rozmarin, boia dulce afumata si cimbru, are la baza produsul Raw NoBeef Burger din proteine vegetale, de la The Vegetarian Butcher. Delicios, fraged, 100% vegan, este alegerea perfecta atat pentru iubitorii de carne, cat si pentru vegetarieni sau vegani.
Chef Liviu Preda: “E interesant. Si mirosul pe care il emana, e ca si cum ai praji carnea. Este o gustarica eleganta si foarte rapida. Dau in scris ca, daca stai cu ochii inchisi si gusti din treaba asta, niciodata nu o sa zici ca e vegetala. Niciodata.”
Imbogatite cu fier si vitamina B12, cele trei produse vedeta din aceasta sesiune gastronomica, NoChicken Nuggets, NoChicken Chunks și Raw NoBeef Burger au termen de valabilitate de 10 luni in ambalajul original, iar daca alegeti sa le decongelati, 3 zile le puteti tine in frigider.
Pe langa cele 3 produse prezentate in sesiune, mai exista inca trei produse pe care le puteti integra in retetele preferate, spre incantarea clientilor care vor sa testeze “noua carne”:
NoMince, un produs care imita carnea de vita tocata si poate fi folosita in diverse retete precum pastele bolognese, lasagna sau chiar sarmale.
Little Willies sunt potriviti pentru micul dejun, deoarece imita foarte bine carnaciorii englezesti, dar pot fi pregatiti si la gratar, intr-o baie de ulei sau la cuptor, fiind o adevarata scurtatura catre fericire.
NoHotDog se poate decongela direct in apa, la o temperatura de 90 de grade, se poate pregati in cuptor sau pe un roller grill, pentru un aport de gust si textura crocanta. Este alegera perfecta pentru un hotdog fara carne sau o supa bavareza vegana.
Cat de usor este integrezi cele 6 produse The Vegetarian Butcher in meniul tau?
Chef Robert: “Produsele se adreseaza cu precadere celor care iubesc carnea, pentru ca gustul si textura este de carne. Poate vor sa renunte pentru o perioda la a mai manca carne, dar vor sa simta aceeasi experienta ca atunci cand mancau carne. Pentru flexitarieni. Cea mai mare parte a celor care mananca si carne va vrea sa incerce acest produs, care este premium. Si, fiind aceeasi textura, nu faci diferenta.”
Descopera cele 6 produse din gama The Vegetarian Butcher aici:
Afla mai multe despre The Vegetarian Butcher
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare