1. Reducerea risipei alimentare
Gătitul cu risipă redusă nu este doar o tendință recentă, ci și o responsabilitate pentru bucătari. Este vorba despre a privi mâncarea în întregime și a folosi ceea ce de obicei este considerat deșeu ca ingredient pentru rețete delicioase. Pregătește-te să înveți tehnici inovative de gătit pentru a transforma risipa alimentară și a crea un meniu orientat spre viitor.
2. Kimchi din legume
După ce vei face această rețetă, nu vei mai privi risipa de legume la fel. Învață cum să transformi coji, frunze și coji de legume în kimchi. Printr-un simplu proces de fermentare în borcan, vei obține un garnitură plină de aromă pentru toate rețetele tale cu risipă redusă și nu numai.
3. Orez cu kimchi crispy
Pregătește-te pentru un orez prăjit cu kimchi, inspirat din bucătăria asiatică modernă, sustenabil și delicios. În acest video, Chef Weij îți va arăta cum să folosești kimchi fără risipă, resturile de orez și coji de morcov pentru a crea un fel principal pe bază de plante, perfect pentru meniul tău.
4. Koji
Fermentarea este cheia în această rețetă cu koji. Chef Weij îți va arăta cum să creezi acest cereal fermentat chiar în bucătăria ta, folosind paste, pâine veche sau orz. Ingredientul secret? Sporii de koji care vor acționa peste noapte. Folosește-ți koji pentru sos de soia, miso, sake și multe altele.
5. Miso
Transformă koji în miso cu această rețetă simplă. Tradițional făcut cu boabe de soia și orez, în acest video vei învăța cum să faci miso din orz fermentat și paste vechi. Acest ingredient cu risipă redusă va deveni esențial pentru rețetele tale bogate în umami.
6. Sosul de Pește
Care este cel mai bun mod de a folosi resturile de pește? Prepară sos de pește, bineînțeles! Această rețetă folosește bacteriile și enzimele care există natural în tubul digestiv al peștelui pentru a crea un condiment bogat în umami, perfect pentru rețetele asiatice, paste și marinade.
7. Oțetul din alcool
Știai că poți face oțet din orice conține alcool sau zahăr? În acest video, Chef Weij va ilustra fermentația alcoolică, o tehnică ce folosește resturi de vin și bere și bacterii vii din oțet pentru a crea acest condiment acrișor.
8. Oțetul din sucuri
Ți-a mai rămas suc? Atunci transformă zaharurile din el în oțet prin fermentare. Va trebui doar să adaugi puțină drojdie și oțet nepasteurizat pentru a obține acest condiment acrișor. Va deveni un ingredient esențial fără risipă pentru sosuri, condimente și rețete sărate.
9. Saramură plină de savoare
Te întrebi cum să reduci risipa? Atunci această rețetă este pentru tine. Începând cu resturi de legume, vei învăța cum să prepari un sos aromat folosind o tehnică simplă de fermentare în borcan. Va deveni un ingredient esențial pentru condimentele și marinadele tale viitoare!