Menu

07:39

Intr-o tara in care clima a facut ca sute de ani sa se cultive meiul, graul si orzul si in care relieful a permis dezvoltarea pastoritului era firesc ca alimentatia de baza a populatiei autohtone sa fie, invariabil, alcatuita din fierturi si turte coapte pe piatra incinsa sau uscate la soare, insotite de lapte si, la nevoie, indulcita cu miere.

Cofetarii romani au aparut in jurul anului 1700, ca urmasi ai genovezilor de la Caffa, care stiau sa pregateasca: “confetii”, “confetiones” etc

Dulciurile de bucatarie sunt preparate culinare care se pot servi in momente diferite ale zilei, astfel ele se servesc ca desert la dejun sau cina, la gustarea de la ora 10 sau de la ora 17.

Chef trainer Ovidiu Procopet

A inceput sa lucreze ca bucatar, in Suceava, in anul 1994, iar din 1996 a inceput parcursul dezvoltarii sale in domeniul culinar, avand astazi peste 25 de ani de experienta. De-a lungul activitatii sale a lucrat in restaurante precum: Vraja Marii  Costinesti, Piccolo Mondo, Santa Fe, Da Vinci Suceava, iar in prezent este bucatar-sef la Restaurant Miraj – Falticeni.

In 2015 a obtinut locul 2 in semifinala Arena Bucatarilor organizat de Selgros Cash & Carry la Iasi si a intrat in marea finala la Bucuresti, unde i-a fost inmanat premiul Unilever.

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu