Finala UniChef Cup 2019
8 finalisti determinati sa castige marele premiu UniChef Cup si 2 demonstratii culinare de exceptie
Concursul UniChef Cup 2019 a avut ca mare premiu un training culinar la una dintre scolile de profil din Europa. Peste 40 de participanti din intreaga tara au intrat in concurs, iar 8 dintre acestia au ajuns in marea finala, unde au gatit live.
Anul acesta, in cadrul finalei UniChef Cup au avut loc si doua demonstratii culinare de exceptie sustinute de catre Chef Marian Zancianu de la Little Texas din Iasi si Chef Kiko Moya de la L’Escaleta, restaurant cu doua stele Michelin.
Chef Marian Zancianu a prezentat o reteta clasica de pandispan, careia i-a adaugat un piure de castane si un sos de prune fiert in vin rosu. Preparatul necesita foarte mare atentie in partea de montare, in special pentru jeleul din sfecla rosie si suc de portocale, folosit ca topping.
La cea de a doua demonstratie culinara, chef Kiko Moya a pregatit o ceafa de porc specifica pentru Alicante cu grasime afumata si a vorbit despre categoriile de grasimi care pot fi folosite in preparate.
In acest moment, Kiko Moya este Cheful bucatariei L´Escaleta din Alicante, iar parcursul sau a fost marcat de doua stele Michelin, premii la numeroase festivaluri culinare din Spania si o nominalizare la Premiul National in Gastronomie pentru cel mai bun Chef.
Punctul culminant al evenimentului a fost jurizarea preparatelor pregatite de finalistii UniChef Cup 2019.
Concurentii UniChef Cup 2019 au fost Roxana Blenche - Melt, Bucuresti, Nicolae Buniov - Grenier Brasserie, Arad, aflat pentru a doua oara in finala UniChef, Razvan Cobut – Perla Moldovei, Slanic Moldova, Liviu Morarescu – Mariko Inn, Roman, Codrut Murgu – Craft, Timisoara, Darius Sodinca – Villa Trevi, Bazosu Nou, George Toparceanu – Gastro Art Consulting, Suceava si Oana Trifon – Millenium, Arad.
Premiile acordate au fost urmatoarele:
Premiul I Chef Razvan Cobut - training culinar la una dintre scolile de profil din Europa, trofeul UniChef Cup si un set de 6 farfurii de la Victoria Finala
Premiul II Chef Roxana Blenche – Thermomix
Premiul III Darius Sodinca - trusa de cutite profesionale
Pentru jurizarea acestei editii le multumim chefilor Claudio Costea, Constantin Ghimpu, Stefan Popescu, Ciprian Nicolescu, Samuel Le Torriellec si nu in ultimul rand lui Kiko Moya. Acestia au dat dovada de multa dedicare, motivandu-i pe bucatari sa ofere tot ce este mai bun in cadrul concursului.
Evenimentul cu si despre bucatari a atras alaturi parteneri de top, care au contribuit la realizarea evenimentului si carora le multumim:
Impreuna formam Comunitatea Bucatarilor Profesionisti din Romania. Daca vrei si tu sa faci parte din comunitatea UniChef, scrie-ne pe chefs.ro@unilever.com! Vei fi contactat de un reprezentant de vanzari pentru mai multe informatii!
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare