UniChef CUP 2025: Descoperă experiența semifinalelor
Descoperă cum s-au desfășurat semifinalele UniChef CUP 2025, dar și ce urmează pentru cei 8 finaliști!
Semifinalele UniChef CUP 2025 au reunit 16 dintre cei mai talentați și pasionați bucătari din România. Sub presiunea competiției și privirile atente ale juriului, concurenții au reușit să-și demonstreze abilitățile și creativitatea prin tehnici și rețete inovative. Iată cum au fost cele două semifinale, dar și ce-i așteaptă pe cei 8 finaliști!
Finaliștii UniChef CUP 2025
Lista celor opt bucătari care vor intra în competiția finală este completă. Brian Andreas Bălu, Ion Bricicari, Andrei Bulz, Adrian Dumitrean, George Flangea, Andrei Grosu, Manu Michelbach și Cristian Robert Ticușan vor concura în finala UniChef CUP 2025 pentru marele premiu. Cei opt bucătari au reușit să impresioneze jurații cu preparatele lor atent lucrate, ideile creative, precum și respectul pentru alimente și tehnicile de lucru.
Originar din Cluj-Napoca, Brian Andreas Bălu are 9 ani de experiență în bucătărie și o pasiune deosebită pentru gastronomia franțuzească. În semifinala UniChef CUP, a reușit să-i impresioneze pe jurați cu un Păstrăv de Gilău, acompaniat de un piure de conopidă, dovlecel marinat, floare de dovlecel murat, crumble de conopidă și parmezan, kale și beurre blanc cu ulei de ceapă verde.
Ion Bricicari s-a îndrăgostit de gastronomie încă din copilărie. Îi place să lucreze cu ingrediente simple precum apă, drojdie și făină, explorând texturi și tehnici diverse. Preparatul ales de Ion Bricicari și care i-a cucerit pe chefi a fost Miel cu rădăcinoase și gel de cimbrișor.
Finalist cu experiență, Andrei Bulz a mai participat la UniChef CUP, competițiile fiind pentru el o oportunitate de a ieși din zona de confort. La semifinala din acest an, Andrei a pregătit Beef Wellington cu ciuperci și garnitură de sparanghel.
Pentru Adrian Dumitrean aceasta a fost prima sa competiție și a fost încântat de atmosfera provocatoare. Adrian a pus pe masa juraților un Cotlet de porc cu spumă de cartofi, ulei de ceapă verde, praz cu miso hollandaise și ponzu yuzu glaze, cartofi crispy și varză cu brown butter. Acesta a fost preparatul care l-a dus în etapa finală.
Cu 20 de ani de experiență în bucătărie, George Flangea este pasionat de preparatele dulci-sărate, inspirate din bucătăria asiatică. Pentru el, semifinala a fost o oportunitate de dezvoltare și perfecționare. Preparatul pregătit de George Flangea a fost Muschiuleț de porc umplut cu fistic, în mantie crocantă, cu sos dulce acrișor, acompaniat de Mille Feuilles de morcovi, cartofi fondanți, compot de ceapă în semisfera de ceapă coaptă, crocant de conopidă și bulgărași din branză în pesmet.
De mai bine de 13 ani, Andrei Grosu gătește orice cu plăcere, fără preferințe în ceea ce privește gusturile sau stilurile. Pentru el, bucătăria profesională reprezintă un loc de creativitate și dezvoltare continuă. În semifinala UniChef CUP 2025, Andrei Grosu a pregătit un Păstrăv cu texturi de țelină și cremă de usturoi.
Manu Michelbach este un mare admirator al bucătăriei franțuzești. Participarea sa în competiție i-a oferit ocazia de a-și demonstra abilitățile și de a învăța lucruri noi. Manu Michelbach a intrat în finala UniChef CUP 2025 cu un Piept de rață cu piure de cartof dulce și gel de cătină, reducție de vin, chips de cartof dulce și ulei cu fenicul.
Cristian Robert Ticușan este pasionat de gastronomie încă din copilărie și lucrează în HoReCa din 2018. În semifinală a pregătit o Balotină din piept de cocoșel cu inserție de baby spanac, coșuleț de ceapă cu spanac și jumări de cocoșel, biscuit de țelina și cimbru, cilindru de cartof cu spuma de cartof și cartof confit, sos din reducție de cocoșel și legume.
Juriului
Chef Cornelia Ghișoi, Chef Ciprian Nicolescu și Chef Nico Lontras au evaluat cu atenție fiecare preparat, punând accent pe tehnică și gust. „Aspectul contează, dar decisiv e gustul”, a declarat Chef Cornelia Ghișoi.
De asemenea, Chef Ciprian Nicolescu a subliniat importanța organizării timpului și spațiului în bucătărie, aspecte esențiale pentru orice concurent. „Am remarcat multe tehnici de gătit, ceea ce mă bucură. Cu toate acestea, am sesizat lipsa organizării, atât ca timp, cât și cea a spațiului de lucru.”, a adăugat el.
Chef Nico Lontras a apreciat progresul și potențialul celor aflați la prima competiție: „Am văzut bucătari cu mult potențial, bucătari care au pus în practică multe tehnici. Consider că cei care s-au aflat la prima lor competiție s-au descurcat foarte bine.”
Programul de Mentorat
Cei opt finaliști care au ajuns în etapa următoare vor avea parte de o perioadă intensă de mentorat. Chef Cornelia Ghișoi, Chef Ciprian Nicolescu, Chef Cătălin Petrescu și Chef Nico Lontras îi vor ghida pas cu pas, ajutându-i să-și perfecționeze tehnicile culinare și să-și depășească limitele. Prin acest program, finaliștii vor avea ocazia să acumuleze experiență practică valoroasă înainte de marea finală.
Finala UniChef CUP 2025
În martie 2025, cei opt bucătari finaliști își vor măsura talentul și creativitatea în marea finală a UniChef CUP 2025. Urmărește-ne pentru a descoperi povestea fiecărui concurent și pentru a fi la curent cu toate noutățile din comunitatea UniChef!
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare