In perioada COVID-19 preferintele alimentare ale clientilor s-au schimbat. Acestia prefera preparatele nutritive, care sa le mentina sistemul imunitar la un nivel ridicat, in detrimentul "meselor delicioase". Multe restaurante se confrunta cu o scadere a numarului de clienti care iau masa in locatie (la terasa). De aceea, acesta ar putea fi momentul pentru a va concentra eforturile pe cresterea vanzarilor din zona delivery.
Cea mai rapida modalitate de a face acest lucru este sa le livrezi clientilor preparatele pe care acestia le comandau deja in locatia ta, dar si o serie de preparate speciale. Iata cateva retete speciale si nutritive de care clientii se pot bucura alaturi de familie, in confortul caselor lor.
Salata cu sfecla rosie, ciuperci negre si dressing asiatic
Acest preparat este o sursa buna de vitamina C, B6, calciu, fibre si antioxidanti datorita combinatiei de sfecla, usturoi, fructe si legume. Vitaminele si mineralele din aceasta salata pot ajuta la reducerea riscului aparitiei bolilor de inima. De asemenea, sustine functionarea normala a sistemului nervos si muscular si, cel mai important, ajuta la mentinerea sistemului imunitar la un nivel ridicat.
Supa de cocos negru si pere galbene
Aceasta reteta are la baza un bulion clasic de pui negru (denumit adesea „regele tuturor supelor chinezesti”), la care s-au adaugat pere delicioase, migdale crocante, boabe de goji si multe altele. Ingredientele din aceasta supa contin o cantitate sanatoasa de grasimi nesaturate (grasimi bune), vitamine C si B5, zinc si fibre - sustin dezvoltarea oaselor puternice, o digestie buna si contribuie la functionarea sanatoasa a sistemului imunitar.
Supa de coasta de porc, usturoi negru si curmale rosii
Un preparat pe baza de plante pe care il vor savura consumatorii de toate varstele, aceasta supa este un amestec gustos si sanatos de coaste de porc, usturoi negru, cordyceps, radix si curmale rosii. Contine o cantitate impresionanta de vitamine, minerale si proteine pentru bunastarea generala si intretinerea corpului.
Infuzie cu zmeura si rubarba, aromatizat cu ghimbir murat
Acest ceai calmant, traditional asiatic, este cunoscut pentru capacitatea sa de a combate oboseala si de a inviora organismul, precum si pentru proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare. Adauga acest preparat delicios in meniul tau si recomanda-l alaturi de orice fel principal de mancare.