1. Fii destept in privinta supraproductiei
Evita tentatia de a depasi nivelurile normale ale stocurilor. Acest lucru duce la pierderi de stoc si efort. Folosind fisa de planificare pentru stabilirea si controlul numarului de ingredient utilizate in preparate.
2. Lucrati cu carduri de retete standard pentru restaurante
Introducerea cardurilor de retete standard pentru restaurante are trei beneficia:
- Consecventa in meniul restaurantului
- Instruire mai eficienta a personalului
- Analiza costului
- Calitatea la care se asteapta oaspetii
Un card standard de retete include:
- Ingrediente specific cu informatii de cumparare si depozitare
- Costurile ingredientelor
- Informatii nutritionale si alergeni
- Cantitati
- Ingrediente grupate pe sub-articole
- Metode de gatit pentru fiecare grup de ingredient (taiere cubulate sau calire)
- Pasii pentru preparare
- Temperaturile de gatire
- Portionarea in farfurie
Descarca gratuit ghidul cu retete din restaurant restaurant recipe template
3. Gestionarea HAPPC
Gestionarea punctelor critice de control asigura alimentele sunt depozitate, gatite si pastrate la temperature sigure, astfel incat alimentele nu numai ca sunt sigure pentru consum, dar ajuta la reducerea risipei alimentare in restaurante. Instruirea personalului din bucatarie, ajutand-I sa inteleaga costurile restaurantului, prin risipa alimentara daca nu sunt gestioante corespunzator. Ce este HACCP, de ce este important.
Share our free training course: Importance of Food Safety with your team
4. Cel mai important, antreneaza personalul!
Succesul unui meniu depinde de abilitatile echipei din bucatarie si de echipamentele acestora. Sunt capabili sa realizeze cee ace este in meniu? Cursurile UFS Academy vine in ajutorul echipei sa perfectioneze abilitatile de care au nevoie pentru a preveni risipa alimentara in timpul pregatirii:
- Stabilire
- Cum selectati si utilizati echipamentele
- Retete standard
- Utilizarea cutitelor
- Importanta HACCP
Check out our (free) Staff Onboarding Program