1. Introducere
Legumele sunt ingrediente esențiale în meniurile viitorului. Dar cum le faci satisfăcătoare și apetisante? Chef Weij îți va arăta o gamă largă de posibilități, de la combinarea lor cu alte ingrediente, precum brânza, până la tehnici culinare moderne, cum ar fi fermentarea.
Și nu uita să experimentezi cu diverse produse pentru a-ți inspira clienții cu arome și rețete noi.
2. Ce este umami
Descoperă lumea umami, un profil de aromă sărată unică pe care o poți găsi în carne, supă și brânzeturi. Știai că legumele pot avea și ele umami? Algele marine, roșiile uscate la soare și ciupercile shiitake sunt exemple de ingrediente bogate în umami care vor duce meniurile tale viitoare la un nivel superior.
3. Friptură din conopidă
Pregătește-te să vezi conopida total diferit. În acest video, Chef Weij îți va arăta cum să prepari un steak delicios și sustenabil folosind tulpinile de conopidă. Cu ajutorul unui sos de miso, sos de pește și sos de soia, vei crea un steak de legume umami irezistibil, de care nu vei putea face diferența.
4. Sos brun vegan
Dacă te întrebi cum să faci un sos vegan, ești în locul potrivit! Chef Weij îți va arăta o rețetă inovativă și sustenabilă care folosește resturi de legume și unt vegan pentru a crea un sos decadent. Folosește-l pentru a îmbogăți și garnisi preparatele tale vegane și vegetariene.
5. Risotto din orz
Orzul nu este doar unul dintre cele “50 de Alimente ale Viitorului”, ci și o alternativă excelentă la cerealele convenționale. Învață o metodă rapidă și ușoară de a prepara un risotto de orz. Cu un profil de aromă bogat, care include note de umami și condimente, va fi un fel principal vegetarian perfect pentru meniul tău.
6. Tartar din rădăcinoase afumate
Ce-ai zice dacă ți-am spune că acest tartar nu conține carne? Sfecla și țelina sunt vedetele acestei rețete. În acest video, vei învăța tehnica inovatoare de murare pentru a oferi legumelor o textură similară cu cea a cărnii. Servește-l ca aperitiv sau fel principal în meniul tău sustenabil.