Bucataria clasica franceza (haute cuisine in franceza) este bogata, satioasa si are o textura densa. Foloseste de obicei sosuri bazate pe smantana si mustar, insa nu numai. Tarta din branza de capra cu rosii, melci umpluti cu ciuperci, vita de Burgundia, cocos in vin, clatite cu lamaie sau faimoasele trufe sunt doar cateva dintre preparatele clasice frantuzesti sofisticate atat de populare si apreciate in resturantele de lux din intreaga lume. Aceste feluri de mancare sunt preparate cu mare atentie si meticulozitate, li se acorda o atentie deosebita aspectului si intotdeauna sunt insotite de vinuri rare si scumpe.
Chef trainer Constantin Ianculescu
A urmat traininguri specializate in Statele Unite si Marea Britanie, a lucrat pe superbele vase de croaziera americane, apoi s-a retras in Anglia, unde a invatat un pic din umorul englezesc alaturi de echipa lantului hotelier Marriott. Cand a revenit la Bucuresti a condus echipele de bucatari pentru cateva hoteluri de 4 stele.
Intrebat care sunt calitatile principale ale unui bucatar profesionist, chef Ianculescu a raspuns: "In primul rand eu cred ca trebuie sa stii un pic de bucatarie, sa fii pasionat, sa iti placa ceea ce faci. Nu trebuie sa te uiti la ceas ca sa pleci acasa. In clipa in care te uiti la ceas, s-a terminat cu bucataria."