Menu

18:12

Prin definitie, meniul gourmet este caracterizat printr-o preparare de inalta calitate, un aspect estetic si o prezentare artistica. Spre deosebire de alte tipuri de gastronomie, gourmet nu se refera la un anumit tip de materie prima, el face trimitere la calitatea si unicitatea preparatului, precum si a tehnicii de preparare a acestuia.

Desi la inceput gourmet era asociat cu bucataria franceza, recent s-a ajuns la concluzia ca pana si-o masa pregatita acasa poate fi numita gourmet.

Cuvantul care poarta numele acestui tip de gastronomie provine din limba franceza si s-a referit, mai intai la oameni. Cei care detineau vaste cunostinte despre mancare si vinuri le puteau aprecia ca atare si se numeau gourmet.

Chef trainer Liviu Preda

A ales bucataria ca domeniu de activitate pentru libertatea artistica, fiind convins ca o creatie este frumoasa atata timp cat este apreciata, iar cel mai potrivit critic este cel care plateste si daca plateste de mai multe ori acelasi produs, din critic se transforma in prieten.

Dupa terminarea studiilor lucreaza pe vase de croaziera si, apoi, pe uscat in America. A urmat cursurile mai multor scoli de specialitate si a facut nenumarate specializari in bucataria mediteraneana, asiatica, maghiara, greaca sau frantuzeasca. Castigator al mai multor concursuri in domeniu, Liviu Preda, spune transant, printre multe alte lucruri interesante, ca un bucatar sef trebuie sa fie si mentor. 

Chef trainer Ciprian Zaha

“Am iubit meseria asta de mic, de cand gateam cu mama acasa. Asa am ajuns sa prind drag de aceasta meserie si m-am indragostit de ea.

Am absolvit Scoala Profesionala de Alimentatie Publica, iar in timpul scolii am lucrat in toate departamentele din bucatarie. Cu timpul, am dobandit, cu foarte multa munca si ambitie rangul de Maestru in Arta Culinara.

In acest timp am lucrat in toate departamentele alimentatiei publice: ca pizzar, patiser, ospatar, etc.

Dorinta mea a fost de a trece prin toate aceste departamente pentru a putea invata toate aspectele acestei frumoase meserii.”

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu