Cele mai comune 7 provocari si solutii privind siguranta alimentara
Descopera cele mai comune provocari si solutii privind siguranta alimentara, folosite de bucatari profesionisti din intreaga lume.
Siguranta alimentara este importanta pentru a asigura functionarea corecta a afacerii tale. Cu toate acestea, intelegem ca vor exista cu siguranta provocari legate de siguranta alimentara. Descopera mai jos cateva sfaturi cu privire la siguranta alimentara si afla cum sa le depasesti.
Provocarea 1: Investitii de timp si bani
Sa gasesti inca de la inceput timp si bani sa investezi in training-ul personalului si in echipamente de bucatarie adecvate poate fi o provocare.
Solutie: Desi poate fi costisitor la inceput de drum, un astfel de training si echipament aduc beneficii pe termen lung pentru locatia ta. Nu face economie renuntand la aceste investitii importante - ultimul lucru pe care il doresti este sa ai un incident de siguranta alimentara cauzat de igiena deficitara a personalului sau de utilizarea necorespunzatoare a echipamentelor. Acest lucru va afecta grav reputatia afacerii tale, ceea ce va duce, in final, la pierderi financiare si mai mari.
Provocarea 2: Limba si cultura
Personalul tau poate proveni din diferite nationalitati si culturi, in care exista standarde diferite de manipulare a alimentelor.
Solutie: Este rolul bucatarului Chef sa formuleze si sa implementeze standardele de siguranta alimentara, care sunt universal acceptabile si care sa includa o reteta standard pentru toate preparatele din meniu. Aceste standarde trebuie transmise in mod clar personalului printr-un training adecvat.
Provocarea 3: Educatia
Poate exista un nivel de educatie diferit intre angajatii tai si este posibil sa nu inteleaga cauza si efectul actiunilor lor.
Solutie: Efectueaza training-uri sau scrie retetele in cel mai simplu mod posibil. Include mai multe reprezentari vizuale si utilizeaza mai multe actiuni pentru a demonstra practicile diferite de siguranta alimentara.
Provocarea 4: Constientizare printre personal
Echipa ta poate ca nu este pe deplin constienta de posibilele contaminari ale alimentelor si de efectul acestora asupra sanatatii clientilor tai si asupra reputatiei locatiei tale.
Solutie: Este responsabilitatea membrilor seniori ai echipei sa inteleaga in primul rand factorii care duc la cresterea microorganismului si apoi sa impartaseasca informatiile cu restul personalului din bucatarie. Aceste informatii pot fi impartasite prin materiale vizuale (cum ar fi modelul AATTOU) impreuna cu pasii necesari pentru combaterea cresterii microorganismelor. Descopera mai multe despre modelul AATTOU!
Provocarea 5: Furnizori
Este aproape imposibil sa monitorizezi daca furnizorul sau distribuitorul tau respecta standardele adecvate de siguranta alimentara.
Solutie: Cumpara doar de la furnizori de incredere. Construieste relatii cu furnizorii bazate pe incredere si viziteaza din cand in cand depozitul lor pentru a verifica echipamentele si pentru oportunitatea de a discuta si a te pune la curent cu ultimele noutati. Alte modalitati de verificare: vorbeste cu alti administratori de locatie sau verifica rezultatele auditului.
Provocarea 6: Clienti cu risc ridicat
Exista o sansa mai mare de contaminare printre categoriile vulnerabile de clienti, cum ar fi copiii mici, femeile insarcinate si varstnicii.
Solutie: Trateaza fiecare client care intra pe usa restaurantului tau ca pe un client cu risc ridicat. Prin urmare, este important sa respecti in permanenta standardele de siguranta alimentara. Monitorizeaza strict si verifica de fiecare data daca se respecta toate standardele.
Provocarea 7: Fluctuatia resurselor umane
Fluctuatia personalului se intampla des in industria HoReCa. Acest lucru duce la un permanent ciclu vicios de angajari si training-uri pe standardele de siguranta alimentara.
Solutie: In primul rand, incearca sa pastrezi personalul prin factori de motivatie intrinseci, cum ar fi incurajarea constanta, programe de recompense pentru cei mai dedicati oameni din echipa. Asigura-te ca sunt mereu motivati, si ca vor sa invete si sa se dezvolte tot timpul. In plus, poti crea un curriculum standard pentru noii angajati, astfel incat acestia sa aiba ocazia sa invete in cel mai scurt timp posibil. Paseaza responsabilitatea training-urilor de onboarding membrilor seniori ai echipei.
Daca ai un buget restrans, asigura-te intotdeauna ca o anumita suma este alocata sigurantei alimentare. Exista metode eficiente si rentabile pentru a practica siguranta alimentara. Cel mai important este sa iti setezi mentalitatea corecta si sa ai disponibilitatea de a face acest lucru.
Articole recomandate
Ce vei obține
- Acces către cursuri gratuite pentru bucătari
- Rețete și ponturi de la chefi din întreaga lume
- Cele mai recente trenduri culinare