Menu

14:05

Bucataria fusion vizeaza amestecul bucatariilor din diferite tari pentru a obtine gusturi si forme cu diferite arome. Fie se amesteca feluri de mancare intre ele, fie se realizeaza retete originale cu ingrediente locale.  

Aceasta forma de bucatarie s-a nascut la New York in virtutea unei mari diversitati culinare (in acest oras sunt peste 18.000 de restaurante). Conceptul de bucatarie fusion a cucerit apoi Statele Unite. Numeroase restaurante servesc feluri de mancare nascute din uniunea diferitelor bucatarii. De exemplu, franco-vietnameza sau latino-asiatica sau si mai bine surprinzatorul melanj brazilian peruvian japonez. Orice altceva ramane de inventat in aceasta bucatarie si totul ramane posibil.

Chef trainer Ioan Popa

Pasiunea pentru bucatarie si-a descoperit-o in 2007 cand a inceput sa lucrez ca ajutor bucatar la Hotel La Bussola din Marina di Massa, unde in cativa ani a capatat experienta necesara pentru a deveni “chef de partie” (chef de linie).

Intrebat ce inseamna bucataria pentru el, chef Ioan Popa a raspuns: "Job si pasiune. Gatitul este principala sursa a veniturilor si principalul mod de relaxare. Bucataria este locul in care ma conectez cu natura si cu ingredientele pe care aceasta mi le ofera pentru a-mi transpune pasiunea in farfurie, gatitul este ocupatia care ma tine mereu activ fara a ma obosi, care imi pune mereu imaginatia la treaba."

Home
Produse
Retete
Inspiratie
Menu